5 trends voor overhemden deze herfst

We kunnen er niet meer omheen, de herfst is weer begonnen. Hoogstwaarschijnlijk heb je al vele bomen in de mooie herfstkleuren gezien. Overhemdensale.nl zet graag voor jou de herfsttrends qua overhemden uiteen, in vijf basistrends die je helpen een goede keuze te maken voor jouw overhemden deze herfst

1) Geruite overhemden, ook als je niet gaat houthakken

Geruite overhemden, ze zijn weer helemaal terug deze herfst. Het liefst schots-geruit, want dan heeft een mooie casual uitstraling. En casual mag deze herfst. Of we daarmee ook houthakkersoverhemden bedoelen? Onder andere, deze vallen daar ook onder.

geruit overhemd

2) Cognac-bruin, grijs, groen of beige, aardetinten zijn het helemaal

Als je deze herfst twijfelt of de kleur wel in is, twijfel dan niet meer bij cognac-bruin, grijs of beige. Dat kan altijd. Ook met cognac-kleurige overhemden? Ja, ook met overhemden. Trek dan alleen een andere kleur chino broek of colbert aan, anders is het wel een beetje over de top. Want contrast (zie ook tip 5) is het helemaal deze herfst.

3) Legeruitstraling, ook als je pacifist bent

Zelfs als je niet bij defensie werkt, mag je wel een legeruitstraling hebben deze herfst. Camouflageprints mogen overal voor gebruikt worden, dus ook voor overhemden. Maar ook meer basic legerkleuren zijn volgens de modepolitie toegestaan deze herfst.

4) Denim, nooit echt weggeweest

Al een tijdje in opkomst, de denim- of jeansoverhemden. Denim is nooit helemaal weggeweest en maakt in de bovenkleding een echt stevige comeback. Denim overhemden, schroom niet om ze te bestellen.

5) Meer contrast is beter

Niet alleen maar 50 tinten grijs, cognac of beige, maar zorg voor een contrasterend effect in je kleding. Een wit overhemd kan daarbij makkelijk zijn, als je een donkere pull-over eroverheen aan wil trekken. Of bij een zwarte broek, daar past een wit overhemd uiteraard ook goed bij. Maar ook andere kleuren overhemden kunnen goed contrasteren met andere kleding.

Share this post