Overhemden matchen met manchetknopen

Een veel voorkomende vraag is of een overhemd geschikt is om manchetknopen bij te dragen. Om je daarbij iets op weg te helpen, hebben we dit stukje geschreven.

Als je fan bent van manchetknopen, dan heb je daar wel speciale overhemden voor nodig. Dit zijn de zogenaamde overhemden met dubbele manchetten. De meeste overhemden hebben standaard knoopjes op de mouwen, dus je moet er wel goed op letten om hiervoor het juiste overhemd te kiezen. Heel vaak zijn dit witte of lichtblauwe overhemden, de wat meer klassieke overhemden waar bijvoorbeeld bankiers vaak voor kiezen.

Het matchen van je overhemden bij je manchetknopen.

Om geen modemissers te maken met je manchetknopen bij je overhemd, dan kun je het beste opletten op de kleuren van het overhemd. Bij lichte overhemden kun je het beste manchetknopen met een donkere nadruk dragen, bij donkere overhemden zijn lichte of zilveren varianten weer een goede optie. Ze zijn er immers om een beetje op te vallen, wanneer je ze helemaal niet ziet, dan is dat natuurlijk wel een beetje jammer van de gedane moeite.

Daarnaast kun je je manchetknopen laten matchen met de gelegenheid. Bijvoorbeeld een setje met een bruidspaar erop voor bij een bruiloft, of met een muzieknoot of G-sleutel voor bij een concert met klassieke muziek.

Natuurlijk hoef je deze tips niet al te serieus te nemen. Als je zin hebt om manchetknopen met een badeend te dragen, dan zal niemand je daarop aankijken. Of, als dat wel zo is, misschien zegt dat wel meer over die persoon dan over jou. In elk geval, er zijn her en der genoeg bijzondere manchetknopen verkrijgbaar. Dus als je een overhemd koopt met dubbele manchetten, dan weet je dat je altijd wel een passend setje ergens kan kopen. Je kan daarvoor bijvoorbeeld terecht bij onze partner Bijzonderemanchetknopen.nl. En voor de overhemden met dubbele manchetten hebben wij natuurlijk wel een mooie selectie voor je beschikbaar, die vindt je bij ons in de winkel.

 

Share this post