Het perfecte pak kopen

Elke man heeft minimaal één pak nodig, er zijn verschillende gelegenheden waarbij je waarschijnlijk een pak nodig zal hebben in je leven. Het kopen van een goed pak is dan ook erg belangrijk, hoe zorgvuldiger je dit doet hoe langer je van het pak kunt genieten.

De pasvorm

Het is erg belangrijk dat je pak goed aansluit op jouw lichaamsvorm. Iedereen heeft namelijk een andere lichaamsbouw, het is dan ook vanzelfsprekend dat je niet zomaar een willekeurig pak kan gaan kopen. Het pak moet zonder moeite dicht kunnen, maar het moet ook niet te los zitten, anders lijkt het pak te groot. Als je een vuist tussen je pak en je borst kunt plaatsten zit het colbert precies goed. Ook de mouwlengte moet niet te kort of te lang zijn, de mouwen zijn op de juiste lengte als je deze net vast kunt pakken. De broekspijpen moeten op de bovenkant op de bovenkant van je schoenen kunnen rusten, dan heeft de broek de juiste lengte.

De kleur

Pakken zijn er in alle kleuren te vinden, als je een pak vaker wilt aandoen en wil dragen bij verschillende gelegenheden, kan je het beste kiezen voor een donkerblauw, donkergrijs of een zwart pak. Met een neutrale kleur kan je namelijk eindeloos combineren en variëren met verschillende hemden en dassen.

De details

De details bij een pak kunnen net het verschil maken. De stof en de kwaliteit van het pak bepalen hoelang het pak meegaat en hoe het pak voelt als je hem draagt. Ook de overige details zoals de knopen en randen zijn erg belangrijk, opvallende details gaan namelijk snel vervelen ook is het pak dan lastiger om te dragen bij diverse gelegenheden. De schoenen en sokken bij een pak moeten ook niet vergeten worden, de schoenen en sokken kunnen het beste ook in neutrale kleuren gekozen worden, zoals; donkerbruin, zwart en donkerblauw.

Bron: www.blackfridayaanbiedingen.com

Share this post