Schoenen matchen bij een overhemd

Als je een nieuw overhemd aanschaft, is het belangrijk dat je matchende schoenen draagt. Zo kom je modieus en stijlvol voor de dag. Er zijn veel combinaties mogelijk. Een goede match hangt onder andere af van de juiste kleurencombinatie, en de materialen waarvan het overhemd en de schoenen zijn gemaakt. Er moet uiteraard ook worden gelet op de overige kleding en accessoires die je draagt.

Het is daarom niet altijd eenvoudig om de juiste match te vinden. Daarom volgen hier een aantal nuttige stijltips. Zo weet je voortaan altijd welke schoenen en overhemden goed bij elkaar passen.

Schenk veel aandacht aan de kleurencombinatie

Een juiste combinatie van kleuren is waarschijnlijk het belangrijkste aandachtspunt, wanneer je opzoek bent naar matchende schoenen voor je overhemd. Draag je een nieuw overhemd met de basiskleuren wit, grijs of blauw? Kies dan voor suède of leren schoenen met een cognackleur. Zo ontstaat er een mooi contrast tussen de kleuren. Bruine schoenen zorgen er bovendien voor dat een blauw overhemd meer opvalt. Een stijlvolle bruine riem maakt het plaatje vervolgens helemaal af.

Maak gebruik van een kleurenwiel

Bestudeer eens een kleurenwiel wanneer je alsnog twijfelt over de juiste keuze. Zo’n wiel kan je namelijk een goede indruk geven van mooie combinaties. Wanneer je het wiel bestudeert, zul je merken dat bepaalde kleurencombinaties prettig en harmonieus overkomen.

Kies schoenen die passen bij de gelegenheid

Overhemden worden tijdens allerlei gelegenheden gedragen. Er zijn casual uitvoeringen maar ook modellen die tijdens zakelijke gelegenheden worden gedragen. Net als met het overhemd, dienen ook de schoenen aan te sluiten bij de gelegenheid. Het staat uiteraard niet netjes wanneer je een chique overhemd en sportschoenen draagt tijdens een zakelijke bijeenkomst. Wanneer je casual voor de dag kunt komen, mag je wel wat vrijer zijn in je keuze.

Schoenen online bestellen

Ben je opzoek naar mooie en kwalitatieve schoenen die goed matchen met je nieuwe overhemd? Bekijk dan eens de schoenencollectie met korting van Spartoo. In deze online modewinkel vind je een uitgebreid assortiment. Er kan gekozen worden uit verschillende categorieën, merken en stijlen. Het vinden van een geschikte combinatie wordt zo een stuk eenvoudiger.

Share this post